In Animatie Sub

8 vragen voor een goede video

Om de essentie van een video zo goed mogelijk te pakken zijn er een aantal vaste vragen die je kunt stellen. In dit bericht zullen deze vragen met een korte toelichting getoond worden. Zo weten we exact hoe we met een animatie jouw wens kunnen vervullen. De antwoorden op deze vragen zou je ook als briefing kunnen gebruiken.

Hoe lang moet de video duren?

De duur van de video hangt samen met de informatie en de hoeveelheid informatie die je in de video vertelt. De vuistregel hierin is; hou het kort en krachtig. Zo is een video van één minuut is vaak de ideale uitkomst.

Welk pakket wens je afnemen?

Voor ieder budget hebben wij een pakket dat daarbij aansluit. Daarom kun je al vanaf €895,- een video laten maken via het Basic pakket. Maar wil je de video naar een hoger niveau brengen, dan kun je beter kiezen voor een Advanced of een Premium pakket.

Welke stijl spreekt je aan?

In de verschillende pakketten hebben we diverse stijlen. Je kunt kiezen uit enkele voorbeelden of een maatwerk design laten maken.

Wat is het doel van de animatie?

Wil je bijv. de doelgroep informeren, activeren, inspireren of eventueel amuseren.

Wie betreft de doelgroep?

Een zo goed mogelijk beeld van de doelgroep helpt bij het bepalen van de invulling van de animatie. Mag er jargon gebruikt worden, of moet alles zo simpel mogelijk verteld worden?

8 vragen voor een goede video | Briefing

Waarom is de boodschap relevant voor de doelgroep?

Welke ‘pijn’ los je voor de doelgroep op of welke (latente) behoefte vervul je?

Hoe geef je invulling aan de oplossing?

Hoe ga je deze pijn/ (latente) behoefte vervullen. Toon het bewijs van deze oplossing.

Wat is de Call to Action (CTA)?

Welke actie wil je verbinden aan de animatie? Bijvoorbeeld contact opnemen met, schrijf je in voor een demo of moet jouw klant doorverwezen worden naar een webpagina?

Meer zien?
storytelling