Media pakket

Deze campagne van Saleslift Studio was gebaseerd op het verzamelen van leads. Potentiële klanten konden uiteindelijk een playbook downloaden, met allerlei tips over hoe je via slimme sales je organisatie kan laten groeien. Om zo veel mogelijk traffic (potentiële klanten) te bereiken hebben wij een marketing funnel opgezet aan de hand van verschillende vormen van content.

Deze campagne bestond uit: 3x bewegende advertenties, 2x snippets (+/- 20 sec video’s), 1x 60 seconden video, 1x ebook, 1x landingspagina en 2x stills.

In onderstaande afbeelding kan je globaal zien hoe wij deze campagne in een marketing funnel hebben geplaatst.

Resultaat

Deze campagne is door middel van betaald adverteren verspreid via LinkedIn. Daarmee zijn er voor deze klant 24.943 views gegenereerd. Die hebben geleid tot 223 downloads, waar 19 afspraken uit zijn gekomen. Deze afspraken hebben geleid tot 8 sales, met een gemiddelde orde waarde van € 5.000,-. Minus de kosten voor content creatie en adverteren, hebben we voor deze klant een netto winst €26.500,- weten te realiseren.

Daarbij komt dat er mogelijk nog business uit deze nieuwe klanten en leads kan komen en dat de content op een later moment nog een keer ingezet kan worden. De kosten voor content creatie hoeven dan niet meer meegerekend te worden in het resultaat, waardoor de kans groot is dat dit wederom een goed resultaat op gaat leveren.

Media pakket

Deze campagne was er op gericht om zo veel mogelijk young professionals te interesseren voor een startersfunctie bij QTC. Het uiteindelijke doel was om zo veel mogelijk sollicitanten te werven. Omdat het momenteel lastig is om het juiste personeel aan te trekken hebben we ervoor gezorgd om met video content zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Deze campagne bestond uit de volgende onderdelen: 3x geanimeerde advertenties, 1x video advertentie, 1x foto advertentie, 2x snippet (10-30 sec video) en 2x 1 minuut video’s.

Resultaat

We hebben video’s en animaties in een marketing funnel geplaatst (zoals globaal op bovenstaande afbeelding is te zien). Als verspreidingskanaal is betaald adverteren via Instagram gebruikt. Deze campagne heeft een 27.543 potentiële werknemers bereikt. Wat uiteinde heeft geresulteerd 47% meer sollicitanten dan dat ze normaal krijgen op de vacante functie.

Aangezien QTC dit profiel regelmatig zoekt, kunnen ze deze content blijven hergebruiken. Wat de ROI op deze campagne alleen nog maar zal verhogen.

Media pakket

Deze campagne was gericht om zo veel mogelijk mensen te bereiken en hen ook aan te zetten tot actie. Werknemers moesten uiteindelijk een persoonlijke keuze doorgeven over hoe ze een deel van hun CAO in wilde richten. En omdat DHL deze mensen niet tot actie over kon laten gaan via de traditionele kanalen (mail en Intranet), hebben ze ons om hulp gevraagd.

Deze campagne bestond uit de volgende onderdelen: 2x korte video’s (5 sec. video’s, 3x stilstaande visuals, 3x uitleg animaties (3x 60 sec.), 3x snippets (10-30 sec. video’s).

De sales campagne van Saleslift Studio was gebaseerd op het verzamelen van leads. Potentiele klanten kunnen een playbook downloaden. Om deze gratis download onder de aandacht te brengen, hebben we een videomarketing campagne opgezet bestaande uit verschillende soorten content.

Uit welke onderdelen bestaat de campagne:

Resultaat

Waar het DHL via de traditionele kanalen (mail en Internet), niet lukte om de medewerkers te bereiken en te activeren, heeft onze campagne ervoor gezorgd dat uiteindelijk 89% wel heeft gereageerd. Ook gaf men aan dat de boodschap op deze manier goed overkwam en het voordeel voor de werknemer begrijpbaar en duidelijk naar voren kwam, waardoor het positief werd ontvangen.