Explanimation laten maken; dit is een explainer video

We vertellen je hier graag iets meer over onze explanimations. Wil je liever gelijk onze explanimations bekijken? Dit zijn een aantal voorbeelden van animaties die we eerder voor onze klanten hebben ontworpen en ontwikkeld.

Een explanimation, of explainer video, kan je voor veel verschillende doelen inzetten. Wil je iets verduidelijken? In een kort tijdsbestek iets uitleggen aan nieuwe medewerkers? Je product of dienst aan je doelgroep verduidelijken, of jouw bedrijf laten zien?

Een explanimation is dé manier om op een aantrekkelijke wijze visueel informatie te delen. Dit type animatie is vaak onderdeel van een marketingcampagne. Maar kan ook losstaand worden ingezet afhankelijk van het doel van de video.

De kracht van een explanimation zit hem in de korte duur van de animatie. Daarnaast wordt de informatie beknopt en duidelijk uitgelegd. En op een heldere manier gevisualiseerd.

Wil je een explanimation laten maken? Wij gaan graag voor je aan de slag.

Wat is een explanimation?

Een explanimation laten maken heeft een korte animatievideo als resultaat. In die video wordt in korte tijd (complexe) informatie voor je doelgroep helder uitgelegd. Een explanimation is namelijk een uitlegvideo of uitleganimatie waarin producten of processen worden verduidelijkt. Je kan natuurlijk ook je bedrijf promoten of een wervend karakter aan je video geven. Onze animaties worden volledig in jouw huisstijl ontwikkeld en brengen moeiteloos het verhaal over wat jij graag wil vertellen. 

Waar infographics vroeger vrij statisch waren, zijn er tegenwoordig ontelbare mogelijkheden om data of informatie om te zetten naar een aantrekkelijk, geanimeerd beeld.  

 

Houd de kijker vast: uitleggen met beeld

Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Daar is het cliché weer maar clichés zijn er om een reden, toch? Ze zijn namelijk heel vaak waar! Beelden kunnen gemakkelijk uitleggen wat in tekst soms moeilijk te vangen is.

Je hersenen verwerken beelden op een andere manier dan tekst of gesproken woord. En we onthouden tot wel 80% van wat we hebben gezien, terwijl we ons van een gesprek, vaak maar 10% kunnen herinneren.

Beeld onthouden we goed en video’s zijn dus veel effectiever in het overbrengen van informatie naar je doelgroep. Dat is zelfs wetenschappelijk bewezen door de universiteit van Iowa. Dit maakt het inzetten van animatie video dus een van de meest effectieve marketing technieken.

Conversie, conversie en nog eens conversie

Bezoekers zijn natuurlijk fijn maar er is maar een ding echt van belang: conversie! En juist dat is wat video teweegbrengt. Door je bezoekers op een heldere en snelle manier van uitleg te voorzien zullen ze eerder geneigd zijn over te gaan tot aankopen of contact opnemen.  

Conversies op landingspagina’s nemen toe met wel 80% wanneer er gebruik wordt gemaakt van video. Een animatie laten maken kan dus veel effect hebben op je conversies, leadgeneratie of verkopen.  

Bekijk ook eens ons stappenplan over de voordelen van videomarketing en hoe dit in te zetten voor jouw marketing campagne.  

 

Stappen explanimation laten maken

Een explanimation laten maken gaat in een aantal stappen en we horen bij elke stap graag jouw feedback. Die feedbackrondes zijn voor ons essentieel om tot een passende explanimation te komen.

Intake

Dit is onze eerste kennismaking. Samen gaan we kijken wat je wil bereiken met de explanimation en hoe we dat het beste kunnen realiseren.

Script (incl. feedbackronde)

Een script is de basis van elke visualisatie. Dus ook voor explanimations maken wij een passend script welke op een pakkende manier jouw wensen behartigen. Je mag uiteraard zelf een script maken, bepaalde punten aandragen, of alles aan ons overlaten. Hierna volgt altijd een feedbackronde en kun je ons laten weten of alles naar wens is. Staat alles in je explanimation script en ben je helemaal tevreden? Dan starten we!

Storyboard (incl. feedbackronde)

Een storyboard laat tot in detail zien hoe de explanimation er visueel uit komt te zien. Elk shot van de animatie wordt beschreven en in het storyboard verwerkt. Ook hierna mag je ons weer voorzien van feedback. Die kunnen we dan weer toepassen op de animatie.

Animatie (incl. feedbackronde)

Nu gaan we echt aan de slag met animeren. Onze animatoren maken een prachtige explanimation voor je. Ook in de afrondende fase is er ruimte voor feedback om het eindproduct helemaal naar wens af te leveren.

Videomarketing voor elke onderneming  

Je animatie is nu klaar! Nu moet hij nog onder de aandacht van het publiek worden gebracht want zonder publiek heeft een explanimation natuurlijk geen effect. Een explanimation komt het beste tot zijn recht als deel van een grotere marketingcampagne. Zet de animatie in als onderdeel van een contentmarketingstrategie en je zult zien dat het effect bijzonder groot is.  

Door animatie in te zetten in de verschillende fases van je marketingcampagne zorg je ervoor dat je jouw doelgroep heel specifiek kan targetten. Door jouw doelgroep van verschillende stukken content te voorzien in je videomarketing campagne kan je jouw klanten tot een aankoop drijven.  

Meer weten over hoe je dit doet door middel van videomarketing? Vertellen je graag hoe je jouw explanimation optimaal inzet.

Kosten explanimation

De kosten voor een explanimation zijn vanaf 995 euro ex btw. Deze kosten hangen weer samen met de mate van beweging en details in de animatie. Een explanimation wordt altijd geleverd volgens jouw huisstijl kleuren en zodat deze past binnen jouw andere visuele uitingen. Je krijgt van ons, vooraf, een duidelijke pakketprijs. Zo weet je precies wat je gaat betalen wanneer je een explanimation laat maken.

Direct aan de slag met een explanimation

Wil je meer weten over de mogelijkheden of direct een intake plannen voor een explanimation? Neem vrijblijvend contact op met onze explanimation specialisten.

Veelgestelde vragen over een explanimation laten maken

Wat is de levertijd of productietijd van een explanimation?  

De levertijd van je explanimation is vanaf 3 tot 4 weken. We zijn natuurlijk wel afhankelijk van je feedback en als we die snel krijgen, kunnen we gelijk verder werken. Jouw feedback is essentieel in het werkproces en zorgt dat de explanimation straks perfect aansluit bij je wensen en precies vertelt wat jij wil vertellen.  

Hoelang duurt een explanimation? 

De meeste explanimations die wij maken duren maximaal 1 minuut. Voor alle vormen van video geldt wel: hoe korter hoe beter. Je wil namelijk de aandacht van je publiek vasthouden en in 1 minuut kunnen wij heel veel uitleggen.