Veel gestelde vragen

Wat kost het om een animatie te laten maken?

De kosten om een animatie te laten maken kunnen nogal verschillen. Het grote verschil zit hem in het design, de mate van beweging en een stukje maatwerk. Wij proberen het onze klanten zo eenvoudig mogelijk te maken door met vaste prijzen te werken. Zo hebben wij drie pakketten, bestaande uit; basic, advanced en custom animatie video’s. Wat betreft design werken we in ieder pakket uiteraard volgens de huisstijl van de klant. Bekijk onze Pakketten en Portfolio pagina voor prijzen, meer informatie en voorbeelden.

Wat is de ideale duur van een animatie?

Als we het hebben over de ideale duur van de animatie dan moet een animatie vooral niet te lang duren. En met niet te lang bedoelen we dus écht niet te lang!

Ga maar na hoe lang jij je aandacht bij een YouTube video kan houden. 70% van de kijkers haakt af na 1,5 minuut. De meeste animaties die wij maken zijn dan ook niet langer dan 1,5 minuut. Het merendeel duurt zelfs tussen de 1 minuut of minder. Interne boodschappen of tutorial achtige animaties mogen iets langer duren, maar ook hier raden we aan dit relatief kort te houden.

Geregeld gaan klanten hier de mist in. Wij krijgen regelmatig script van 5 minuten aangeleverd. Daarom is het belangrijk te weten dat een script van 1 minuut uit maximaal 140 woorden mag bestaan. 70 Woorden heb je nodig voor 30 seconden en 210 woorden voor 1,5 minuut.

Om je een idee te geven hoeveel 140 woorden is, deze alinea, samen met de drie voorgaande alinea’s zijn bij elkaar 188 woorden. Als dit als script gebruikt zou worden, zal de animatie video dus richting de 2 minuten gaan.

Wat is de gemiddelde levertijd van een animatie?

De gemiddelde doorlooptijd om een animatie te laten maken kan nogal verschillen, dit ligt grotendeels aan het gekozen design. Of in ons geval voor welk pakket er gekozen wordt. Zo houden wij voor ons basic animaties een doorlooptijd van 2 weken aan (na goedgekeurd script). De advanced animaties hebben een doorlooptijd van 4 weken (na goedgekeurd script). En de custom animaties hebben een doorlooptijd van 6 weken (na goedgekeurd script).

Los hiervan bieden we media pakketten aan. De doorlooptijd van deze pakketten verschilt van 6 tot 10 weken, afhankelijk van de precieze invulling.

Hoe schrijf ik een animatie script?

De inhoud van een animatie is vaak volgens een vaste structuur opgebouwd. En volgens deze structuur wordt ook het script geschreven. Deze structuur ziet er als volgt uit:

Probleemstelling: Begin met het probleem dat de doelgroep ervaart omtrent jouw product of dienst. Belangrijk is het probleem vanuit klantperspectief te benaderen en niet vanuit bedrijfsperspectief.

Oplossing/ visie: Omschrijf hier jouw visie/ oplossing ten opzichte van het probleem.

Bewijs: Kom met argumenten waarom jouw oplossing de juiste is en hoe het werkt. Onderbouw je verhaal.

Call to Action (CTA): Wat wil je dat jouw kijkers, na het zien van de video, gaan doen? Downloaden van een infographic, verwijzen naar een website voor meer info, aanmelden voor een demo etc…

Wil je meer weten over hoe je een script schrijft? Lees dan ook onze blog.

Waar moet je over nadenken voordat je een animatie laat maken?

Voordat je aan de slag gaat is het handig om na te denken wie de doelgroep is en wat je met de video wilt bereiken. Wat is het onderwerp van jouw animatie video en wat wil je dat de kijker met deze informatie gaat doen.

Bereid jezelf voor door eerst over de volgende punten na te denken:

  1. Wat is het doel van de video? Wil je de doelgroep bijvoorbeeld informeren, activeren, inspireren of eventueel amuseren.
  1. Wie betreft de doelgroep? In- of extern, formeel/ informeel, welke “tone of voice” past bij jouw doelgroep?
  1. Wat is de centrale boodschap en waarom is dit relevant voor jouw doelgroep? Welke ‘pijn’ los je op of welke (latente) behoefte vervul je?
  1. Hoe ga je dit voor hen oplossen? Hoe ga je deze pijn/ (latente) behoefte vervullen. Bewijs de oplossing.
  1. Wat is de Call to Action (CTA)? Welke actie wil je verbinden aan de animatie? Bijv. contact opnemen met….of doorverwijzen naar een webpagina etc.

Moeite om dit helder te krijgen? Neem dan gerust contact met ons op dan helpen we je op weg.

Waarom Content Animators?

Wij zijn een videomarketing bureau gespecialiseerd in animatie video’s. Onze missie is om klanten te helpen aan een beter bereik en ervoor te zorgen dat er ook daadwerkelijk resultaat geboekt wordt met onze producties.

We doen dit door visuele content en marketing te combineren. Dit mogen we al voor veel mooie merken doen, zoals: Ahold, Microsoft, KLM, Hogeschool Utrecht en ABN AMRO.

Animatie verspreiden

Als de animatie af is wil je dit uiteraard gaan verspreiden. Alleen je animatie video uploaden op een van de bekende platformen zoals YouTube of Vimeo is niet voldoende. Je zal na moeten denken over hoe je jouw video bij zo veel mogelijk mensen onder de aandacht kan brengen.

Via eigen kanalen kan je al heel wat mensen kan bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een email naar je database, een social media post, website etc.

Maar voor externe communicatie kan betaald adverteren eigenlijk niet niet meer ontbreken. Want dit is hoe je de massa kan bereiken, voor relatief gezien vrij weinig budget. Wil je meer praktische tips voor het promoten of verspreiden van je video, check dan ook even onze blog.

Get in touch

Contact Us