Veel gestelde vragen

Wat kost het om een animatie te laten maken?

De kosten om een animatie te laten maken kunnen nogal verschillen. Het grote verschil zit hem in het design en de mate van animatie of maatwerk. Wij proberen het onze klanten zo eenvoudig mogelijk te maken door met vaste prijzen te werken. Zo hebben wij drie pakketten, namelijk een basis animatie, een standaard animatie en een maatwerk animatie. Los hiervan kunnen we helemaal los gaan wat betreft design, maar dit zijn voor ons de meest verkochte pakketten. Hieronder vind je wat voorbeelden plus bijbehorende prijzen: Prijzen en pakketten.

Als dit toch niet helemaal is wat je zoekt, kan je ervoor kiezen zelf aan de slag te gaan. Hiervoor hebben we een online cursus waarmee je zonder technische- of design skills een eigen animatie kan maken. Klik daarvoor hier.

Wat is de ideale duur van een animatie?

Als we het hebben over de ideale duur van de animatie dan moet een animatie vooral niet te lang duren. En met niet te lang bedoelen we dus écht niet te lang!

Ga maar na hoe lang jij je aandacht bij een YouTube video kan houden. 70% van de kijkers haakt af na ~1,5 minuut. De meeste animaties die wij maken zijn dan ook niet langer dan 1,5 minuut. Het merendeel zit zelfs tussen de 1 en 1,5 minuut. Interne boodschappen of tutorial achtige animaties mogen iets langer duren, maar ook hier raden we aan dit relatief kort te houden.

Geregeld gaan klanten hier de mist in. Wij krijgen regelmatig script van 5 minuten aangeleverd. Daarom is het belangrijk te weten dat een script van 1 minuut uit maximaal 160 woorden mag bestaan. 80 Woorden heb je nodig voor 30 seconden en 240 woorden voor 1,5 minuut.

Om je een idee te geven hoeveel 160 woorden is, deze alinea, samen met de drie voorgaande alinea’s zijn bij elkaar 184 woorden. Als dit als script gebruikt zou worden, zal de animatie video dus al meer dan 1 minuut duren.

Wat is de gemiddelde levertijd van een animatie?

De gemiddelde doorlooptijd om een animatie te laten maken kan nogal verschillen en ook hier ligt dat eigenlijk grotendeels aan het design dat uitgekozen wordt. Of in ons geval voor welk pakket er gekozen wordt. Zo houden wij voor ons basis animatie segment een doorlooptijd van 1 week aan. De geavanceerde animaties hebben een doorlooptijd van 2 weken. En de maatwerk animaties hebben een doorlooptijd van 4 weken.

Los van ons maatwerk pakket, kunnen wij wat design betreft nog verder gaan. Mocht je een dergelijke animatie willen, maken wij graag een afspraak zodat we een zo helder mogelijke prijsindicatie kunnen afgeven.

Hoe schrijf ik een animatie script?

De inhoud of de structuur van een animatie is vaak volgens een vaste structuur opgebouwd. En volgens deze structuur wordt dan ook vaak het script geschreven. Deze structuur ziet er als volgt uit:

Probleemstelling: Begin met het probleem dat jouw doelgroep ervaart omtrent jouw product of dienst. Belangrijk is het probleem vanuit klantperspectief te benaderen en niet vanuit bedrijfsperspectief.

Oplossing/ visie: Omschrijf hier jouw visie/ oplossing ten opzichte van het probleem.

Bewijs: kom hier met argumenten waarom jouw oplossing de juiste is. Onderbouw je verhaal.

Call to Action (CTA): Wat wil je dat jouw kijkers, na het zien van de video, gaan doen? Contact opnemen met, verwijzen naar een website voor meer info, aanmelden voor een demo etc…

Wil je hier wat meer houvast of meer over weten dan kan je ook blog hierover doornemen.

Waar moet je over nadenken voordat je een animatie laat maken?

Voor je aan de slag gaat moet je nadenken over wat je met de video wilt bereiken en wie de doelgroep is. Wat is het onderwerp van jouw animatie en wat wil je dat de kijker met jouw informatie gaat doen. Daarom is het belangrijk om eerst over de volgende punten na te denken:

  1. Wat is het doel van de video? Wil je de doelgroep bijvoorbeeld informeren, activeren, inspireren of eventueel amuseren.
  1. Wie betreft de doelgroep? In- of extern, formeel/ informeel, welke “tone of voice” past bij jouw doelgroep?
  1. Wat is de centrale boodschap en waarom is dit relevant voor jouw doelgroep? Welke ‘pijn’ los je op of welke (latente) behoefte vervul je?
  1. Hoe ga je dit voor hen oplossen? Hoe ga je deze pijn/ (latente) behoefte vervullen. Bewijs de oplossing.
  1. Wat is de Call to Action (CTA)? Welke actie wil je verbinden aan de animatie? Bijv. contact opnemen met….of doorverwijzen naar een webpagina etc.

Als je dit enigszins duidelijk hebt kan je een heldere briefing afleveren, waarmee je jouw animatie kan laten maken. Kom je hier zelf niet uit? Dan kan je uiteraard ook vrijblijvend hulp van ons of een andere professional vragen.

Waarom Content Animators?

Wij zijn een videomarketing bureau gespecialiseerd in animatie video’s. Onze missie is om professionals te helpen hun doelgroep effectiever (en op een leukere manier) te bereiken en deze uiteindelijk om te ‘turnen’ in klanten.

Zelf hebben de meeste van ons een marketing achtergrond, waardoor we jou goed kunnen helpen in het samenstellen van jouw ideale verhaallijn. Los hiervan werken we met zeer scherpe tarieven en zijn we trots om te kunnen vertellen dat we bedrijven als Ahold, Cisco, Microsoft, KLM, Albert Heijn, ABN AMRO en Aegon als onze klanten mogen bestempelen.

Animatie verspreiden

Als je animatie af is, moet je deze uiteraard gaan verspreiden. Alleen je animatie video uploaden op een van de bekende platformen zoals YouTube of Vimeo is niet voldoende. Je zal na moeten denken over hoe je jouw video bij zo veel mogelijk mensen onder de aandacht gaat brengen.

Een belangrijke stap is dat je vaak met je eigen kanalen ook al heel wat mensen kan bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een email naar je database, een social media post, website etc.

En eigenlijk kan betaald adverteren haast niet meer ontbreken want dit is hoe je heel veel mensen kan bereiken, voor relatief gezien altijd nog vrij weinig geld. Wil je meer praktische tips voor het promoten of verspreiden van je video, check dan ook even deze blog.

Get in touch

Contact Us