Infographic laten maken

Beelden zeggen meer dan duizend woorden; het is een cliché maar daarom niet minder waar. Onze hersenen zijn ingesteld op het verwerken van afbeeldingen en visuele bewegende content. Beelden blijven dus veel beter hangen. Een infographic laten maken is dan ook de oplossing wanneer je op een visuele manier informatie wil delen met jouw doelgroep.

Infographics zijn populair en ze worden op veel verschillende manieren ingezet. Je komt ze tegen op websites, als Linkedinpost of Facebookpost maar ook in nieuwsbrieven of als freemiums die je kan downloaden.

Een infographic kan de eerste stap zijn in een uitgebreide (video) marketingcampagne gericht op jouw specifieke doelgroep.

Wat is een infographic?

First things first: wat is een infographic? Een Informatieve illustratie of infographic is een visuele manier om informatie te delen met je doelgroep. Het is een weergave van bepaalde informatie met veel beeld en weinig tot geen tekst. De informatie wordt zo op een begrijpelijke manier gepresenteerd en is daarom vaak interessanter voor je publiek.  

Waar infographics vroeger vrij statisch waren, zijn er tegenwoordig ontelbare mogelijkheden om data of informatie om te zetten naar een aantrekkelijk, geanimeerd beeld.  

Waarom een infographic laten maken?

‘Het ene oor in en het andere oor uit’ is ook zo’n typisch Nederlands spreekwoord maar daarom niet minder illustratief in dit geval. Alles wat we horen of lezen vergeten we snel. Informatie in visuele vorm blijft ons simpelweg beter bij.  

Daarnaast kun je een infographic laten maken en deze combineren met tekst. De onderbreking van de tekstuele content zorgt dat de lezer zijn aandacht minder snel verliest en precies de informatie krijgt die jij hem mee wilt geven.  

Reden genoeg dus om een infographic in te zetten als onderdeel van je marketingcampagnes! 

Beeld maakt inhoud begrijpelijk 

Een infographic geeft je de mogelijkheid om informatie binnen een marketingcampagne op een effectieve en duidelijke manier te presenteren. Door informatie te delen op een heldere begrijpbare manier voor je doelgroep, zal de effectiviteit van je marketinginspanningen verhogen.  

Beelden maken de inhoud begrijpelijk en geven context aan wat je wilt vertellen. Verwerk gecompliceerde informatie, grote hoeveelheden data of ingewikkelde processen in een infographic en de informatie die je deelt wordt beter begrepen en blijft veel beter hangen bij je doelgroep.  

Mede doordat de informatie zo goed wordt opgenomen door de aanschouwer, lenen infographics zich ook erg goed om interne communicatie binnen een organisatie of bedrijf vorm te geven.  

Conversie verhogend

Duidelijke uitleg zoals toegepast wordt in een infographic, heeft nog meer voordelen, ook wanneer het op bijvoorbeeld verkopen of conversies aankomt. Daarnaast zijn infographics ook uitermate goed inzetbaar als freemium. Met een freemium bied je (toekomstige) klanten een gratis download aan. In deze download staat voor jouw doelgroep waardevolle informatie waar zij alleen hun e-mailadres voor achter hoeven te laten. 

Door het bieden van begrijpelijke en aantrekkelijke informatie in een visuele vorm blijven bezoekers langer op je website en neemt het aantal conversies toe.  

Bezoekers zullen altijd voorkeur voor visuele informatie hebben en dat is precies wat je kan aanbieden wanneer je een infographic hebt laten maken.  

Een infographic is een start of onderdeel van je marketingcampagne. Het is een van de effectieve elementen die je kan inzetten. Optimaliseer jouw marketinginspanningen en laat een infographic een onderdeel zijn van een effectieve marketinguiting naar jouw doelgroep.  

Wat kost een infographic laten maken?  

De kosten voor een infographic zijn 750 euro. Het eindresultaat is dan een informatieve illustratie die aansluit bij je huisstijl en gelijktijdig het startpunt of onderdeel kan vormen van een uitgebreide marketingcampagne.  

Heb je specifieke wensen of wil je liever informatie verstrekken door middel van een animatie? Kijk dan naar onze andere mogelijkheden 

 

Content Animators maakt infographics 

Duidelijke uitleg realiseren en pakkend overbrengen via een infographic. Dat is wat we het beste doen. Wij weten hoe we een infographic realiseren die impact heeft en de aandacht van jouw bezoekers weet te trekken.   

Wij maken jouw informatieve illustratie in 5 stappen:

 

Intake

Tijdens de intake gaan wij graag met je in gesprek over het laten maken van een infographic. Welke informatie wil je weergeven en wie is je doelgroep? Onze intakes schieten we in door het gewenste eindresultaat in ons achterhoofd te houden en hoe we dit samen het beste kunnen realiseren.

Concept oplevering

(incl. feedbackronde)

Het concept is klaar! Je krijgt van ons een eerste opzet van jouw infographic. Jouw feedback is nu onmisbaar; wat kunnen we nog beter maken? Is ons ontwerp wat je voor ogen had?

Afronding en oplevering

We verwerken al je feedback en gaan terug naar onze tekentafel om jouw infographic totaal naar wens te optimaliseren. Daarna is de infographic van jou en mag je hem gebruiken zoals en waar je maar wilt.

Online Marketing activatie

(optioneel)

Haal alles uit jouw infographic en zet deze optimaal via effectieve advertentiecampagnes via bijvoorbeeld Google of LinkedIn. Wij gaan graag voor je aan de slag met onze online marketing specialisten om een nog groter bereik voor jou te realiseren. Meer informatie vind je hier.

Wil je een infographic laten maken?

Neem contact met ons op om jouw infographic te laten maken. In een paar simpele stappen zullen we je alles vertellen over de mogelijkheden wanneer je een infographic laat maken en hoe je deze optimaal combineert en inzet voor je marketingcampagnes. Wil je kennismaken met ons werk? Bekijk dan vooral ons portfolio.  

Is jouw marketing ook toe aan een interessante visualisatie in de vorm van een infographic?  Laat ons ingewikkelde tekst of informatie toegankelijk en leuk maken en bereik jouw doelgroep!  

Veelgestelde vragen over een infographic

Hoelang duurt het maken van een infographic?  

Je infographic is binnen 4 weken klaar voor gebruik. Vaak zetten wij infographics in als onderdeel van een volledige marketingcampagne. Dan zie je ook het meeste effect van de infographic. Spoed? Neem contact op en bekijk de mogelijkheden.   

 

Hoe ontwerpen jullie een infographic?  

Je huisstijl is de basis voor onze ontwerpers. Zo past jouw infographic straks helemaal bij je bedrijf. Is jouw marketing ook toe aan een interessante visualisatie in de vorm van een infographic?  

Laat ons ingewikkelde tekst of informatie toegankelijk en leuk maken en bereik jouw doelgroep!