Zelf een animatie maken
Ben jij ondernemend, leergierig en wil je alle touwtjes zelf handen houden? Dan is het goed om te leren om je eigen animatie te maken. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Wat moet je namelijk allemaal gedaan hebben voordat je begint met het maken van de animatie, hoe kun je gemakkelijk en snel zelf animeren en wat komt daar allemaal bij kijken?
Lees verder om te kijken hoe je zelf een eigen animatie kan maken.
![wigwam blauw](https://www.contentanimators.com/wp-content/uploads/2022/07/blue_wigwag_02.gif)
Hoe kun je zelf een animatie maken?
Waarom animatie hét ideale communicatiemiddel is
Hoe je jouw doel en doelgroep bepaalt
Het perfecte videoscript schrijf je zo
Visualiseer je script naar een storyboard
De juiste stem vinden voor jouw animatie
Zelf je eigen animatie maken en animeren
Finishing touches met geluid en geluidseffecten
Welk platform gebruik ik om de video te verspreiden?
Waarom is animatie hét ideale communicatiemiddel?
Voordat je zelf aan de slag gaat met het maken van een animatie, is het handig te beseffen waarom een animatie juist een goede keuze is. Het allergrootste voordeel ten opzichte van een tekst is dat je een video 60.000 keer sneller in je opneemt! Daarbij onthoudt de kijker het ook nog eens drie tot vier keer beter. Simpelweg komt jouw boodschap dus sneller over en blijft het langer hangen.
Behalve dat de boodschap sneller overkomt heeft het ook effect op jouw eigen site. Bezoekers die een video bekijken blijven niet alleen langer op jouw website. Het is visueel aantrekkelijk en jouw SEO-score neemt toe. Een video kan namelijk de conversies met maar liefst 80% verhogen. Er zijn nog veel meer feitjes en voordelen die bevestigen dat video het ideale communicatiemiddel is, lees er hier meer over.
Waarom zou je dan voor een animatie gaan ten opzichte van fysieke filmopnames? Het maken van een animatie neemt veel afhankelijkheidsfactoren weg. Zo zijn er op een fysieke draaidag veel dingen te bedenken die tegen kunnen zitten. Denk hierbij aan ziekte, het weer, acteurs wijken af van het script, scenes die eindeloos opnieuw opgenomen worden… Een animatie maken zorgt ervoor dat je van al deze dingen niet meer afhankelijk bent. De kosten liggen ook aanzienlijk lager, zo kun je bij ons al een animatie laten maken van €895,-.
Wat is je doel en wie is de doelgroep?
Voordat we daadwerkelijk gaan beginnen met het maken van een animatie is het belangrijk vast te stellen wat het doel is van de video en wie de doelgroep is. Door een duidelijk beeld hiervan te vormen kan er gerichter geschreven en straks geanimeerd worden.
De doelen die je voor een animatie vast kunt stellen zijn amuseren, informeren, opiniëren, overtuigen en activeren.
Een amuserende video is vermakelijk om naar te kijken omdat er een (fictief) verhaal wordt verteld.
Een informerende video geeft uitleg over een bepaald onderwerp.
Een opiniërende video vormt een mening bij de kijker, bijvoorbeeld door een discussiestuk aan de kaak te stellen. Dit wordt objectief belicht zodat de kijker zelf een mening kan vormen.
Een overtuigende video heeft als doel iemand van een mening te overtuigen. De invalshoek van de video is vanuit een duidelijk standpunt en hoopt de kijker te overtuigen van dezelfde mening als dat de makers hebben.
Een activerende video heeft als doel de kijker over te halen om actie te ondernemen. Bijvoorbeeld een evenement bijwonen of jouw artikel aanschaffen.
Aan de hand van deze doelen kun je het hoofddoel specificeren, je wilt de kijker bijvoorbeeld activeren om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Het bepalen van de doelgroep ligt in het verlengde van het doel van de animatie. Als jij een product verkoopt, wie is jouw marktdoelgroep? Uiteraard heb je dit al bepaald bij het product, maar het kan zijn dat je de video nog specifieker in de markt wilt richten. Zijn het liefhebbers en kun je jargon gebruiken, of moet het juist algemeen blijven? Ook het verspreiden van een interne boodschap kan op diverse niveaus verdeeld worden.
Vaak helpt het om een ijkpersoon te visualiseren van de doelgroep. Dit is een doorsnee persoon waar de doelgroep uit bestaat. Als je in gedachte deze ijkpersoon aanspreekt komt dat helemaal goed. Door dit toe te passen heb je direct de tone of voice te pakken. De tone of voice is namelijk niet wat je vertelt maar hoe je het vertelt. Hier is geen goed of fout in, zolang je maar consequent blijft en de taal aansluit bij de doelgroep én het karakter van het bedrijf.
Hoe schrijf je het perfecte videoscript?
Wist je dat je het ideale script simpelweg kan schrijven aan de hand van vijf vaste stappen?
Stap 1. Probleem
Open een video met het probleem dat opgelost gaat worden. De eerste secondes van een video zijn namelijk belangrijk voor een kijker om te bepalen of zij de video willen zien of niet. Het moet direct duidelijk worden of hun vraagstuk wordt opgelost. Hierbij helpt het enorm om ook op de emotie in te spelen die bij het probleem te kijk komt. Bijv. “Irriteer (emotie/ gevoel) jij je ook mateloos aan de hoeveelheid irrelevante e-mails (probleem) die je dagelijks ontvangt?”
Stap 2. Visie
De eerste stap is al in enkele secondes voorbij. Bij stap twee geef je jouw visie op het probleem. Omschrijf hoe jij tegen het probleem aankijkt, zonder de oplossing al te verklappen. Ook bij deze stap speel je voornamelijk in op de emotie en het gevoel van de klant. Je kijkt eigenlijk vooruit in de toekomst waarin het probleem is verholpen en omschrijft hierbij het gevoel van de klant. Je kan deze stap bijvoorbeeld als volgt opbouwen: “Zou het niet fijn zijn als… (visie op probleem) …zodat… (gevoel/ emotie) …”.
Stap 3. Oorzaak
Waar je bij stap 1 & 2 vooral inspeelt op de emotie en het gevoel van de klant, benader je de oorzaak (stap 3) vooral rationeel. Verklaar op basis van logica en feiten waar een probleem vandaan komt. Wat zijn de redenen waarom je klanten dit probleem ervaren?
Stap 4. Oplossing
Ook de oplossing benader je rationeel en is vaak een feitelijke opsomming van de oplossingen die jij voor je klanten hebt bedacht. In de omschrijving van je oplossing valt het probleem weg en komt je visie terug.
Stap 5. Call to Action (CTA)
Nadat je jouw doelgroep hebt voorzien van de oplossing van een probleem dat ze hadden is het tijd om daar iets voor terug te vragen; de call to action. Zo kan het zijn dat jij nog veel meer informatie hebt over het probleemstuk en dit aan de kijker kan verkopen (bijvoorbeeld een e-book) of wil je je dienst promoten. Dit is het moment om het doel van de video (letterlijk) toe te passen die je in het vorige hoofdstuk hebt vastgesteld.
Zodra je de basis van het script per stap bepaald hebt is het tijd om dit nog aan te scherpen door de duur van de video te bekijken. De ideale duur van een video ligt namelijk tussen de 1 minuut tot 1,5 minuut (waarbij geld, kan de boodschap korter? Doe dat vooral!). Een minuut video komt ongeveer overeen met 160 woorden wanneer er op normaal tempo wordt gesproken. Anderhalve minuut komt ongeveer overeen met 230 woorden. Je zult snel merken dat het aantal woorden snel bereikt is, wees dus concreet met de boodschap die je vertelt en ‘wikkel er geen doekjes om’.
Wil je een uitgebreidere versie lezen van de ideale opbouw van een script? Hier kun je daar meer over lezen.
Maak je script visueel met een storyboard
Nu je de boodschap hebt uitgeschreven op papier is het handig de visualisatie te plannen aan de hand van een storyboard. Je zou het kunnen zien als het script in visuele vorm. Daarbij scheelt het je straks veel werk in de animeerfase. Hou continue rekening met de tone of voice die je eerder hebt bepaald. Past de stijl bij jouw verhaal? Het kan handig zijn eerst op het internet rond te snuffelen en inspiratie op te doen (inspiratie opdoen betekent niet kopiëren).
Wij maken met twee verschillende programma’s video’s (afhankelijk van welk pakket je afneemt). De eerste manier is met Vyond, een drag en drop tool voor animaties. De tweede manier is met de software van Adobe. Natuurlijk kun je ook nog altijd met potlood en papier aan de gang gaan, maar het nadeel hiervan is dat je jouw design opnieuw op de computer digitaal moet maken.
Gemakkelijk zelf een animatie maken; Vyond
Voor ons basispakket gebruiken we Vyond. Dit is een heel makkelijk drag en drop programma waarbij je in no-time een toffe animatie kunt maken. Je kunt hierin een storyboard maken door alle scenes al in te vullen met de achtergronden, karakters en objecten die je wilt toepassen. Hierbij hoef je je dan nog geen zorgen te maken om de animaties die hierbij komen. Mocht je toch al iets in je hoofd hebben, kan het nooit kwaad om een aantekening achter te laten over de bewegingen en overgangen.
Zelf een animatie maken als een pro; Adobe
Hoe gaat ons team te werk met Adobe? Eerst maken we voor een video per scene een frame. Dit is voor ieder nieuw shot een afbeelding die verteld hoe de scène eruit gaat zien. Deze frames samen vormen het storyboard. Per zin (of meerdere korte zinnen) heb je ongeveer een nieuwe scène nodig om de snelheid in de video te behouden. In Adobe wordt dit gedaan in het programma Illustrator. Helemaal vanaf scratch maken we hier verhalen die tot visueel leven komen.
Zet de frames chronologisch op volgorde en ga voor jezelf na of het beeld nu ook klopt met het verhaal dat je wilt vertellen. Moeten er eventueel aanpassingen gemaakt worden in de frames die bedacht zijn? Wees eerlijk naar jezelf toe, maar vraag ook andere mensen hier een blik op te werpen. Omdat jij iets in gedachte hebt zie je dingen anders dan iemand die hier ‘vers’ naar kijkt. Het helpt jezelf enorm hier open over te zijn met bijvoorbeeld een collega of vrienden.
Vind de juiste stem die past bij jouw animatie
De visualisatie is nu gelukt voor de animatie. Het is tijd om de stappen te ondernemen waarbij de video echt tot leven gaat komen. De eerste stap hierbij is de stem vinden die jouw video tot leven gaat brengen. Waarschijnlijk heb je in het script namelijk gekozen voor karakters die spreken, of een voice-over die het verhaal aan elkaar praat.
De makkelijkste manier om de animatie juist te timen is door de video op het geluid te baseren. Maar waar vind je die stem die je nodig hebt?
Eerder heb je de doelgroep al bepaald met de tone of voice. Bij het vinden van een voice-over of stemacteur zul je hier weer terug naar moeten grijpen. Afhankelijk van het budget dat jij voor ogen hebt zal er geselecteerd moeten worden op stemacteur. De prijzen kunnen namelijk ver uiteenlopen, van enkele tientjes tot wel honderden euro’s. Op het internet zijn diverse databases van stemacteurs te vinden die transparant zijn in de prijs. Zo geeft Voicebooking een handig overzicht van veel Nederlandse stemmen en hun prijzen. Maar wellicht heb jij in de directe omgeving iemand die geknipt zou zijn voor de stem. Zelf werken we direct samen met diverse stemacteurs waardoor we de prijs laag kunnen houden, wellicht kun je de perfecte stem vinden tussen onze stemacteurs.
Tijd om je eigen animatie te maken
Zodra je de stem hebt is het tijd om echt te beginnen met het maken van de animatie. Afhankelijk van waar je begonnen bent met het maken van het storyboard kun je het hier weer verder oppakken.
Heb je in Adobe Illustrator het storyboard frame voor frame gemaakt? Dan is het tijd om verder te gaan in Adobe After Effects. Je kunt eenvoudig de projecten inladen en verder bewerken inclusief de toegevoegde voice-over of stem(men). Echter is dit wel een professionele aanpak en zal het langer duren dan een regenachtige zondagmiddag om dit onder de knie te krijgen. Maar het resultaat mag er dan ook wel naar zijn. In deze video zie je een kleine greep van wat wij allemaal al hebben gemaakt in Adobe.
Gelukkig is er ook een makkelijk alternatief, namelijk Vyond. Je kunt dit de eerste 14 dagen gratis uitproberen om kennis te maken met het programma. Na het inladen van de voice-over of stem(men) is het gemakkelijk de scènes te timen. Het visuele beeld laat je aansluiten bij het verhaal dat wordt verteld. Dit is de meest efficiënte manier om te werk te gaan. Benieuwd naar hoe dat er uit gaat zien? Bekijk de video voor een kleine greep uit onze producties.
De finishing touches met geluid
Het geluid kun je onderverdelen in twee subgroepen, namelijk de achtergrondmuziek (BGM) en de geluidseffecten (SFX). Beide hebben ze het kenmerk dat ze vrijwel nooit opvallen, totdat ze ontbreken of verkeerd worden toegepast.
De keuze van de achtergrondmuziek kun je bepalen aan de hand van een aantal vragen. Ten eerste moet je jezelf de vraag stellen “wat is de rol van de muziek in de video?” Is het alleen maar aanwezig om de stilte te vullen, vertelt de muziek op zichzelf al een verhaal of is het aan de muziek om emotie op te wekken? Het kan ook een mix van deze antwoorden zijn, zo kun je een emotie oproepen met de muziek terwijl deze subtiel op de achtergrond blijft.
De volgende vraag die je jezelf kunt stellen is “welk genre sluit het best aan bij mijn muziek?”. Diverse genres zullen niet altijd aansluiten bij jouw merk en doelgroep. Dit ligt in het verlengde van de tone of voice die jij in de video wilt uiten. Hieronder een klein overzicht van de meest voorkomende genres en hun kenmerken.
- Cinematic: Groots, meeslepend en overwinningsgevoel.
- Corporate: Uitnodigend, subtiel en uplifting.
- Ambient: Rustig en kalm.
- Acoustic: Empathisch, menselijk en verbonden.
- Comedic: Leuk, grappig en opwindend.
- Electronic: Intelligent en nieuwsgierig
- Hip Hop: Snel en zelfverzekerd
- Rock: Rauw, hard en mannelijk.
- Funk: Helder, typerend en onbeschaamd.
- Klassiek: Herkenbaar en stijlvol
Om beter aan te sluiten bij de leeftijdsklasse van jouw publiek is het handig onderzoek te doen naar de muziektrends van dit moment. Zo heeft een groot onderzoek van Statista in 2018 ondervonden welke stijlen per leeftijdsklasse het meest populair zijn.
Diverse databases op het internet zijn gevuld met bruikbare muziek. Zo kun je bij Audiojungle goedkoop muziek en rechten kopen. Zij hebben een net onderscheid gemaakt in de verschillende categorieën. Mocht je liever een goedkoper, of zelfs gratis, alternatief willen gebruiken kun je het best beroep doen op de bibliotheek van YouTube. Bij de mogelijkheid van het uploaden van een video kun je ook een audiobibliotheek kiezen. Deze bibliotheek bevat veel muziek die gratis te gebruiken is voor jouw animatie. Zo kun je hier kosten op besparen. Let wel op dat hier restricties aan verbonden kunnen zijn.
De SFX kan men met dezelfde gedachte toevoegen als de achtergrondmuziek. Beredeneer logisch wat op de plek zou horen en wat heeft toegevoegde waarde. Bekijk de video eens en waar voel je je ‘ongemakkelijk’? Komt dat omdat het geluid ontbreekt van een startende auto, of omdat er een fietser geluidloos voorbijgaat, hebben de vogels op de achtergrond geen geluid, een deur die opengaat? Speel de video rustig af voor jezelf en bekijk wat er toegevoegd moet worden om het verhaal compleet te maken.
Ook voor de SFX is Audiojungle een mooie bron voor veel effecten. Maar het is begrijpelijk als jij 50 geluiden wilt toevoegen het prijskaartje snel kan oplopen. Gelukkig heeft Adobe een vrij toegankelijke bibliotheek met veel SFX zonder dat je daarvoor hoeft te betalen (of abonnement nodig hebt). Neem hier een kijkje om deze SFX te bemachtigen voor jouw animatie.
Durf feedback te vragen
Je bent inmiddels vergevorderd met de animatie. Sterker nog, als je alle stappen voltooid hebt kan het zelfs zijn dat de animatie al klaar is. Op dit punt is het een goed moment om anderen te vragen feedback te geven op jouw animatie. Omdat je zelf continue bezig bent geweest met het project is de eigen mening vaak erg subjectief. Laat daarom een vriend of collega kijken naar de animatie. Vraag vervolgens of het doel duidelijk is. Hierbij kun je een vuistregel vaststellen; als jij een gedeelte van de video uit moet leggen dekt deze niet de lading. Bedenk dan goed hoe je dit zou kunnen oplossen. Wellicht moet je hier zelfs een paar stappen voor terug, maar het zou zonde zijn als jouw video niet de boodschap overbrengt die het zou moeten brengen.
Waar verspreid ik mijn animatie?
Uiteindelijk is het moment aangebroken om je video aan de mensen te brengen. Hier heb je verschillende methodes voor, maar ze hebben allemaal gemeen dat dit online zal zijn. De inzet van sociale media is tegenwoordig eigenlijk onvermijdelijk (mits dit aansluit bij het doel). Hieronder bespreken we de meest voorkomende manieren van distribueren.
Videocontent op sociale media is een steeds belangrijkere vorm van video marketing. De gebruikers bekijken meer video’s dan ooit. De groei van de views op sociale media is in de afgelopen jaren hard gegaan en blijft in een stijgende lijn voortgaan.
Vooral Facebook, Snapchat, Instagram en YouTube groeien hierin. De verwachtingen zijn dat deze groei voorlopig nog niet klaar is.
Enkele feitjes die benadrukken hoe belangrijk video marketing is om toe te passen op sociale media.
93% van de video’s op Twitter worden onderweg bekeken vanaf een mobiel apparaat
De views van YouTube zijn in de afgelopen drie jaren verdubbeld
Tussen 2016 en 2017 zijn de views van Facebook marketingvideo’s gestegen met 258%
Een tweet met een video erin heeft 6x meer kans op een retweet dan met een foto
Facebook Live video’s krijgen 10x zoveel reacties dan een ‘gewone’ video
De grootste groep gebruikers op sociale media zijn de Millenials en Generatie Y (1987 – 2000). Het is voornamelijk een goede manier om brandconnectie en binding op emotioneel niveau te creëren met de jongere gebruikers. De tablet/smartphone is het echte signature product van deze generatie. Hier moet per platform rekening mee worden gehouden om het optimale resultaat te behalen.
Verspreiden via Facebook
Mocht je besluiten video marketing via Facebook in te zetten zijn er een altijd feitjes waar je rekening mee moet houden:
58% van de Facebookgebruikers is tussen de 18 en 34 jaar.
96% van de Facebookgebruikers opent Facebook via de smartphone of tablet.
35 minuten per dag spendeert de gemiddelde gebruiker op Facebook.
85% van de video’s wordt zonder geluid gekeken.
Om video marketing toe te passen op Facebook is het handig rekening te houden met bovenstaande feitjes. Zo moet de video kijkbaar en begrijpelijk zijn zonder geluid maar ook telefoonvriendelijk. Veel video’s zijn dan ook langwerpig of vierkant.
Zorg ervoor dat de video die op Facebook staat niet naar een ander platform doorverwijst. Mocht jij een videolink van YouTube op Facebook plaatsen zul je merken dat engagement zeer laag is. Dat komt omdat Facebook de gebruikers op het eigen platform wil behouden, het algoritme zal jouw post dan ‘verstoppen’.
Verspreiden via Instagram
Instagram is wellicht nog een beter kanaal om video marketing toe te passen richting jongeren. Het is namelijk nog populairder dan Facebook voor hen. Enkele feitjes om rekening mee te houden voor Instagram:
De grootste leeftijdscategorie is 18 – 29 jaar.
67% van deze generatie gebruikt Instagram
28 minuten per dag spendeert de gemiddelde gebruiker op Instagram
Brand Story’s worden in 85% van de gevallen afgekeken.
73% van de Amerikaanse jongeren zegt dat Instagram de beste manier is hen te bereiken over nieuwe producten en aanbiedingen
Met video marketing op Instagram is het handig rekening te houden met bovenstaande feitjes. Als jongeren jouw targetgroep is, is Instagram nog een beter platform dan Facebook omdat de engagement groter is het gebruik populairder is.
Verspreiden via Snapchat
Snapchat is bij jongeren (!) nog populairder dan Facebook en Instagram. Mocht jouw doelgroep dan ook tot de 24 jaar zijn, is het een sterke keuze Snapchat in te zetten voor de video marketing. Ook hier hebben we weer enkele feitjes voor:
71% van de Snapchat gebruikers is onder de 35 jaar.
18 – 24 jaar is de grootste gebruikersgroep van Snapchat
25 – 30 minuten per dag spendeert de gemiddelde gebruiker op Snapchat
De grootste gebruikersgroep van Snapchat opent de app maar liefst 20x op een dag
Snapchat heeft nog meer gebruikers in een jaar gekregen dan Twitter in 4 jaar. Instagram en Facebook hebben het concept van “story’s” daarmee schaamteloos gekopieerd en toegevoegd in de eigen platformen. Snapchat is de jongste maar nog steeds hardst groeiende (nieuw aantal gebruikers) op het gebied van sociale media en daarom een mooi platform voor video marketing dat nog steeds in ontwikkeling is.
Verspreiden via YouTube
YouTube is het meest gebruikte en populairste sociale media platform. Ondanks dat er geen tijdlijnen zijn en de indeling er anders uitziet, staat dit platform vol video’s en video marketing. Behalve dat je een video kunt uploaden en organisch de views laat groeien kun je dit ook doen met betaalde advertenties voor een andere video. De belangrijkste feitjes voor een video marketing:
18 – 49-jarigen zijn 4% minder TV gaan kijken maar 74% meer YouTube.
YouTube is de op een na grootste zoekmachine op Google na.
70% van alle YouTubeviews komen van telefoongebruikers.
De groei van de zoekterm “how to” neemt jaarlijks met 70% toe.
YouTube is een prachtig platform om gebruik te maken van video marketing. Behalve dat de leeftijdsgroep van de gebruikers breder is dan de andere populairste sociale media, is het ook het populairste platform dat er is (op sociale mediagebied).
Om organisch hoog te scoren op YouTube kan het nog een hele uitdaging zijn hoe dit aangepakt moet worden. Gelukkig kun je HIER lezen hoe je stap voor stap dit zou moeten aanpakken.
Vergeet je eigen site niet!
70% van de mensen doet ‘zelf onderzoek’ voordat ze iets kopen. Zij zullen daarmee ook ongetwijfeld jouw site bezoeken voordat ze beslissen iets te kopen. Een video die meer informatie geeft zal de mensen helpen bij deze verkoop. Daarbij komen er enkele voordelen bij.
Als jij een video embed op je website zullen de bezoekers van je website langer je site bezoeken. Dit heeft positief resultaat op SEO. Ook het toevoegen van een video maakt je site ranking beter hierin.
Stuur eens een mail
Het gebruik van het woord video in de mailtitel heeft zichzelf bewezen dat de mail 19% vaker wordt geopend. Ook klikt 65% meer door in de mail, en het aantal opzeggingen neemt met 26% af.
Maar behalve het adverteren met mail, kun je video marketing ook inzetten door je mailtjes met een onderschrift af te sluiten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een afbeelding die klikbaar is en naar de video doorverwijst. Zolang het maar subtiel blijft en niet de aandacht wegtrekt van het mailtje zelf.
Schrijf een blog, ondersteun met een video
Een blog kan vaak met een video geholpen worden. Video’s zijn spannend, vaak leuker en meer behapbaar dan lange stukken tekst. Een video die helpt met de ondersteuning van de tekst zal al snel aangeklikt worden.
Onthoud dat een zoekmachine niet de inhoud van een video kan lezen. Zorg er dus voor dat als je een video inzet ter ondersteuning van je blog, je blog een aantal keer de keywords voorbij laat komen zodat alles aansluit. Zoals eerdergenoemd kun je de video ook voorzien van een transcriptie of ondertiteling.
Nu ben jij de master
Nu je helemaal bij het einde bent gekomen van dit bericht heb je alle kennis in huis hoe je zelf een animatie video kunt maken. Het enige wat je zelf nog moet ontdekken zijn de skills van het animeren zelf. Maar ook dat is makkelijk weg te nemen door een makkelijk programma te gebruiken zoals Vyond.
Is dit allemaal erg overwhelming of ben je bang dat het jou veel te veel tijd gaat kosten? Dan helpen wij je uiteraard graag. Zo kunnen we de complete animatie voor je maken, maar hebben wij ook een onlinecursus hoe je Vyond kunt gebruiken inclusief een maand Vyond (zonder vast te zitten aan vervelende abonnementen). Dit kost slechts (!) €100,-. Op deze manier heb je zeer goedkoop en efficiënt zelf een animatie gemaakt. Neem vandaag nog contact met ons op, en we helpen je graag aan jouw animatie.