Sneller en goedkoper personeel werven?

Veel bedrijven hebben op dit moment moeite om personeel te werven.

Daarnaast zijn traditionele recruitment methodes kostbaar, tijdrovend en leveren ze niet altijd meer het gewenste resultaat op.

Daarom hebben wij als Video Marketing Agency een methode bedacht waarmee bedrijven:

   • Meer sollicitanten werven
   • Sneller de juiste mensen werven
   • Recruitment kosten reduceren
   • En ondertussen werken aan employer branding

Benieuwd hoe we dit doen?

Check dan onderstaande uitleg en cases of plan een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens een korte call (+/- 20 min) lichten wij toe hoe je aan de hand van deze methode ook jouw recruitment uitdaging kan oplossen. Ook geven extra toelichting op hoe we cases voor andere klanten in hebben gevuld. Zien we je snel?

Voorbeeldcases

Werken bij SOS International

Voor deze campagne hebben we in minder dan 2 maanden 19 nieuwe medewerkers (77 sollicitanten) weten te rekruteren. Omdat binnen deze afdeling personeel snel op- en afgeschaald moest kunnen worden, was deze klant op zoek naar een effectievere manier van rekruteren.

Traditionele recruitment bureau’s slaagde er niet in om aan deze vraag te voldoen. Na een succesvolle pilot mochten wij aan de slag met een eerste case.

Uiteindelijk heeft deze klant meer dan €60.000,- weten te besparen ten opzichte van hun normale recruitment aanpak.

Recruitment case

Werken bij CED

Om de enorme groei bij te staan was CED op zoek naar nieuwe collega’s. Om in een korte tijd nieuwe collega’s te rekruteren, zocht CED een alternatieve methode en wilde ze ook de organisatie en de mensen een gezicht geven.

Wij hebben deze campagne in mogen vullen door video content te produceren aan de hand van de See, Think, Do & Care methode.

Uiteindelijk heeft deze campagne 80.000 mensen bereikt en heeft dit is slechts 1 maand tijd geleid tot 34 sollicitanten en 12 nieuwe collega’s.

recruitment marketing
 • Onze organisatie is afgelopen jaar enorm hard gegroeid, zonder deze aanpak hadden wij hier niet zo snel invulling aan kunnen geven. Bij Content Animators werken fijne mensen die met je meedenken en snel kunnen schakelen.

  Davy Guijt Commercieel Directeur - Saleslift Studio
 • Wij zijn enorm geholpen met deze nieuwe manier van recruitment. We hebben sneller en meer kandidaten weten te werven, de eerste kandidaten kwamen na een week al binnen! Ook hebben we dankzij deze campagne kunnen besparen op onze wervingskosten. Wij zijn al bezig alweer bezig om een nieuwe campagnes op te zetten met Content Animators!

  Jolon Dikken Recruitment Business Partner

Hoe werkt het?

Wij hebben een methode ontwikkelt waarin we video combineren met online marketing funnels. Op deze manier maak je eigenlijk gebruik van “best of both worlds”. Je gebruikt video als één van de krachtigste vormen van content en daarnaast gebruikt je marketing funnels om op het juiste moment, de juiste boodschap, via het juiste kanaal met je doelgroep te verspreiden. Welk kanaal we hiervoor gebruiken hangt af van het profiel dat je zoekt. De meest gebruikte kanalen zijn LinkedIn, Instagram en Facebook.

Deze campagnes maken we stap voor stap meetbaar, zodat we precies weten wie we wanneer bereiken. Globaal richten we de campagnes zoals onderstaande afbeelding in:

recruitment campagne

We zetten eerst verschillende korte video advertenties in om je ideale kandidaat te bereiken. Uiteindelijk testen we aan de hand van data welke video het beste werkt en zetten dit door naar de gehele doelgroep. Het doel is uiteindelijk om mensen te verleiden de Werken Bij of vacaturesite te bezoeken. Hier is een langere video terug te vinden waarin meer vertelt wordt over het bedrijf en/ of over de functie, om de doelgroep vervolgens te verleiden ook daadwerkelijk te solliciteren.

Direct aan de slag?

Ook je ideale kandidaat sneller, goedkoper en effectiever bereiken? Boek dan een gratis adviesgesprek. Tijdens dit gesprek (25 min) geven we je meer achtergrondinformatie met betrekking tot andere cases, lichten we deze methodiek verder toe en geven we een advies hoe dit voor jou situatie kan werken. Natuurlijk helpen we je hier ook graag bij, maar dat is jou want dit gesprek is volledig vrijblijvend. Benieuwd hoe dit voor jou kan werken? Plan dan via onderstaande button een gesprek in.