Uitleganimatie laten maken; alles wat je moet weten om te beginnen

Bij een uitleganimatie laten maken komt veel kijken. Een uitleganinmatie is een goede manier om een specifiek onderwerp uit te leggen. Het maken van een animatie kan helpen bij het uitleggen van een product, dienst, proces of regelgeving. Door de uitleg visueel te maken, is het makkelijker te begrijpen voor de kijker. Ook kan je door visuele context toe te voegen veel meer informatie kwijt in kortere tijd.

Deze beelden leiden de kijker door het verhaal van de uitleg en zorgen ervoor dat de boodschap beter blijft hangen. Uitleganimaties zijn een prachtig en effectief onderdeel van je marketing.

Direct beginnen?

Uitleganimatie laten maken door Content Animators

Hieronder staan de 4 stappen die wij nemen wanneer je ons jouw uitleganimatie laat maken. Ons team van specialisten staat voor je klaar om de animatie zo aansprekend en passend mogelijk te maken.  

1. Intake

Een uitleganimatie laten maken begint met een goed gesprek. Daarom maken wij gebruik van een intake om alle informatie door te spreken. We spreken het doel van de animatie door en stellen duizend-en-één vragen. Daarnaast bespreken we welke vorm de video gaat krijgen en leggen we een “Call to Action” vast.

2. Script

Met een briefing maken wij de opzet voor de video, dit noemen wij het script. Dit kunnen wij voor jou maken maar het is ook mogelijk dit zelf te doen. Onze scripts worden door onze copywriters volgens een effectieve bewezen formule geschreven.  Wanneer het script af is komt er een feedbackronde om te controleren of de ideeën overeenkomen met wat jij als opdrachtgever wilt vertellen. Hierna komt een correctieronde en wordt de laatste feedback verwerkt. Wanneer het script 100% goedgekeurd zal de voice-over worden ingesproken en gaan we door naar de volgende stap. 

3. Storyboard

Een goede uitleganimatie heeft een duidelijk storyboard. Het storyboard maken betekent het visualiseren van het script. Deze illustraties maken uiteindelijk een visuele vertaling van het script in verhalende vorm. Het gevisualiseerde script laat zin voor zin precies zien hoe de animatie eruit komt te zien. Zo krijg je een goed beeld van de uitleganimatie. Na het maken van het storyboard komt hier nog een correctieronde op. Dan verwerken we je feedback. Daarna gaan we door naar de volgende stap in het maken van een uitleganimatie. 

4. Animatie

Tijd voor het animeren. Animeren betekent dat het storyboard omgezet wordt naar bewegende beelden. Bij het maken van de animatie wordt eerst een conceptversie gemaakt. De conceptversie is de eerste oplevering van jouw animatie. Ook hierna krijgen we graag feedback en verwerken deze weer in de animatie. Daarna verwerken wij de feedback en wordt er een definitieve uitleganimatie gemaakt. Op de definitieve animatie video mag je weer feedback geven zodat de laatste puntjes op de i gezet kunnen worden.  

Wil je een uitleganimatie laten maken? Neem contact met ons op!

Videomarketing; bereik je doelgroep

De uitleganimatie is af, wat nu? Eigenlijk is dit pas het begin. De oplevering is het startpunt van een krachtige marketingcampagne. Door de uitleganimatie strategisch in te zetten, wordt de juiste doelgroep bereikt en kun je optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van visuele content. Bereik jouw doelgroep op een aansprekende manier. Zo krijg je meer leads en verhoog je uiteindelijk je conversies.

Wat kost het om een uitleganimatie laten maken? 

Hoeveel een animatie kost verschilt sterk per animatie. Waar het verschil zit is de hoeveelheid maatwerk. Door met vaste prijzen te werken proberen wij het zo makkelijk mogelijk te maken voor onze klanten. Dit doen wij door verschillende pakketten aan te bieden. Wanneer je alleen voor een losse animatievideo gaat heb je de keuze uit drie pakketten. Zo bestaat ons menu uit een Basis animatie, Advanced animatie en Custom animatie. Door een pakket te kiezen weet je waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.  

Hoelang duurt een uitleganimatie maken? 

Hoelang het duurt voor een uitleganimatie opgeleverd wordt, is afhankelijk van het pakket wat je kiest en het proces. Ga je voor het basispakket en is het script goedgekeurd? Dan hebben we nog ongeveer twee weken nodig. Voor het Advanced pakket duurt het ongeveer 4 weken en kies je voor premium, dan duurt het ongeveer 6 weken.  

Wat is de ideale duur van een uitleganimatie?  

Laat een uitleganimatie niet te lang duren. Na anderhalve minuut haken mensen vaak al af omdat de spanningsboog van de aandacht verminderd. Het is daarom belangrijk de uitleg kort en bondig te houden. De meeste animaties die wij maken zijn daarom niet langer dan een minuut. Het zal je verbazen hoeveel informatie je kwijt kan in zo’n minuut aan video.  

Het script, mocht je dit zelf willen schrijven, moet dan dus ook niet te lang worden! Voor een video van 1 minuut hanteren wij een script van ongeveer 160 woorden. Dat betekent voor een video van 30 sec een script van 80 woorden en voor een video van 1,5 minuut een script van 240 woorden.  

Waar moet je over nadenken voor je een uitleganimatie laat maken? 

Het maken van een animatie begint allemaal met wat je wilt bereiken, wat je wilt vertellen en wie je wilt bereiken. Je stelt jezelf daarom de vraag; “wat is het onderwerp van de animatie” en wat wil je dat de kijker met jouw informatie gaat doen. De volgende vragen stellen wij vaak tijdens onze intake wanneer je een uitleganimatie laat maken:  

  • Wat is het doel?  
  • Wie is de doelgroep?  
  • Wat is de boodschap en waarom wil jouw doelgroep dit weten?  
  • Wat kun jij je doelgroep bieden?  
  • Wat is de Call to Action (CTA)?  

Met deze punten is het mogelijk een briefing aan te leveren. Kom je er zelf niet uit? Dan helpen we je natuurlijk!