Meer bereik met video marketing

Wij geloven dat video marketing de toekomst is en als we een blik werpen op de statistieken zien wij nog meer potentieel. Twijfel je nog of het de moeite waard is om aan video marketing toe te passen? Of weet je niet of video marketing bij jouw doelgroep in de smaak zal vallen? Eigenlijk kunnen wij hier heel kort over zijn. Video marketing werkt altijd en is voor iedere bedrijf geschikt.

Onze gedetailleerde werkwijze zorgt er voor dat het design volledig aansluit bij jouw doelgroep. Daarbij adviseren wij jou ook graag hoe je de ontworpen animatie zo kunt verspreiden dat dit tot meer leads zal leiden.

Bekijk onze showreel om een indruk te krijgen van wat wij als animatie studio voor jou kunnen betekenen. Heb je hierover vragen? Vul het contactformulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug.

Video marketing en informatieverwerking

Laten we inzoomen op hoe ons brein informatie verwerkt. Dit illustreert namelijk waarom video marketing zo effectief is en de scrollende bezoeker informatie snel en eenvoudig kan consumeren.

Je kunt informatie namelijk op twee verschillende manieren verwerken, zowel visueel als verbaal. Als je een advertentie leest gebruik je vooral je visuele kanaal en wanneer je een reclame op de radio luistert gebruik je voornamelijk het verbale kanaal. Videomarketing doet aanspraak op beide kanalen van informatieverwerking.

Beelden en geluiden worden met elkaar gecombineerd waardoor mensen sneller en eenvoudig de boodschap van de advertentie tot zich krijgen. Hierdoor kun je meer mensen bereiken en hogere conversies behalen. Zet nu de stap naar de marketing van de toekomst en kies uw animatiepakket uit!

Het internet verbruik onder consumenten zal in 2021 voor 79% uit video bestaan

Door video toe te voegen aan landingspagina’s, kan je conversies met 80% verhogen

Video converteert volgens marketeers 71% beter dan elke andere vorm van content

Video marketing en de statistieken

En werkt die theorie dan ook daadwerkelijk in de praktijk horen wij je denken. Als we naar de video marketing statistieken kijken zien wij zeer belovende percentages terugkomen. Uit onderzoek van Cisco is gebleken dat in 2022 waarschijnlijk meer dan 80% van het internetverkeer uit video’s zal bestaan.

Andere interessante statistieken zijn de volgende: 200/300% hogere conversies in mail en de informatie uit een video neem je 60.000 keer sneller op dan tekst. Kortom video’s zijn de toekomst en animaties zijn de perfecte manier om dit in te vullen.

Er zijn geen lange draaidagen nodig en medewerkers met plankenkoorts hoeven niet meer voor de camera. Door een animatie te laten maken weet je vanaf het storyboard precies wat je kunt verwachten. Wil je weten van videomarketing voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact op!