In Videomarketing Sub

10 Simpele tips om meer video views te genereren

Na te hebben gewerkt aan de inhoud van je video, volgt het verspreiden ervan. Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk video views genereren. Maar hoe doe je dat?

Door velen wordt deze stap nog altijd onderschat en denkt men dat een goede video zich vanzelf wel verspreidt. Helaas kunnen wij melden dat dit niet het geval is. Het verspreiden van je video is minimaal net zo belangrijk als de creatie ervan. Je zal dus goed na moeten denken over welke kanalen je gaat inzetten om een maximaal aantal video views te genereren. Deze checklist met 10 simpele tips helpen je alvast op weg.

1. Bepaal het videoplatform Bepaal waar je jouw video uploadt, bijv. YouTube, Vimeo, Facebook, eigen website(s) etc. Al deze opties hebben verschillende eigenschappen met bijbehorende voor- en nadelen. Afhankelijk van je doel & doelgroep zal het videoplatform moeten worden bepaald.

2. Eigen kanalen Deze stap wordt in praktijk maar al te vaak vergeten. Maar alleen je video uploaden is niet voldoende! Verspreid de video via je eigen marketingcommunicatie kanalen. Zo kan je de video via email naar je klanten versturen, is het aan te raden om je video te verspreiden via social media en te embedden in je website, campagnepagina of bannercampagne. Ook het embedden van de video in je email-handtekening of bedrijfspresentatie kan al de nodige views opleveren.

3. Ambassadeurs Spoor collega’s, kennissen en zakelijke relaties aan om je video te delen. Zo geef je jouw video op een hele eenvoudige manier al een zetje in de juiste richting.

4. Influencers Probeer personen met een groot bereik (influencers) in een voor jou relevant netwerk aan te sporen om je video te delen. Eventueel kan je dit doen tegen een vergoeding. Ook kan je deze personen voordat je begint met de creatie van je video analyseren, zodat je de inhoud van de video hierop kan afstemmen en de kans vergroot dat deze influencers jouw video oppikken.

5. Pers/ Media Betrek de media (indien relevant) in het verspreiden van je video. Neem dit op in je mediapakket of deel het met deze instanties in de vorm van een persbericht.

6. Adverteren Hier kan je tegenwoordig eigenlijk niet meer onderuit. Om een zo’n groot mogelijk bereik te realiseren zal je traffic moeten genereren. Een effectieve manier om traffic te genereren is betaald adverteren. Maar wees gerust, het hoeft je niet heel veel geld te kosten. Zo kan je momenteel bijvoorbeeld op Facebook al snel 10.000 views realiseren voor € 100,-.

7. Ondertiteling Het grootste deel van je kijkers bekijkt de video zonder geluid. Op social media loopt dit zelfs op tot 85%. Voeg daarom ondertiteling toe om je video zonder geluid begrijpelijk te maken.

8. Pakkende titel Een pakkende titel is van wezenlijk belang. In praktijk merken wij regelmatig dat hier vrij simpel overheen wordt gestapt. Een goeie titel kan echt het verschil maken tussen een succesvolle en een minder succesvolle video. Tips over hoe je een pakkende titel schrijft vind je hier: http://www.blogkracht.nl/pakkende-titel/

9. Vindbaarheid Zorg dat je gevonden wordt. Gebruik de belangrijkste woorden waarop jij gevonden wilt worden in je titel en laat deze terugkomen in je labels (zoekwoorden) en de beschrijving van je video. Plaats je video in de juiste categorie en plaats bijvoorbeeld een link naar je website in de omschrijving. Gebruik je ondertitels? Verwerk hier dan ook de belangrijkste zoekwoorden in.

10. Pakkende thumbnail De thumbnail of miniatuurafbeelding is de eerste indruk op basis waarvan de potentiële kijker beslist om je video wel of niet te bekijken. Selecteer dus altijd de meest pakkende afbeelding. Meestal voldoen automatisch gegenereerde thumbnails hier niet aan.

Wil je meer uitleg over hoe je video views genereert of wil je leren hoe je videomarketing succesvol in kan zetten? Raadpleeg dan onze site of neem contact met ons op.

Meer zien?