In Videomarketing Sub

3 Redenen waarom je met videomarketing aan de slag zou moeten

De voornaamste reden waarom video massaal wint aan populariteit is, omdat we dagelijks geconfronteerd worden met een overvloed aan informatie.

Mensen snakken daarom naar efficiëntere en effectievere communicatiemiddelen.

1. Video is sneller & eenvoudiger

Video lijkt hier oplossing te bieden, omdat video simpelweg sneller en eenvoudiger te consumeren is en daarnaast ook nog meer tot de verbeelding spreekt. Onze hersenen zijn nou eenmaal visueel ingesteld en daarom verwerken wij visuele informatie sneller en beter. Zo zou men een topic 3 tot 4 keer beter onthouden indien het in video wordt toegelicht. Onderzoekers van Forrester rekenden uit dat als een foto meer dan duizend woorden zegt, een video van 1 minuut 1,8 miljoen woorden omvat.

2. Video heeft de toekomst

Video is dus enorm populair en deze populariteit zal alleen nog maar verder toenemen. Cijfers van Cisco voorspellen dat in 2017 69% van het internetverbruik onder consumenten uit video bestaat. Voor 2019 voorspelt Cisco zelfs dat 80% van het internetverbruik onder consumenten uit video zal bestaan. Dat is 64% hoger dan in 2014! Ook Mark Zuckerberg voorspelt dat Facebook over 5 jaar bijna alleen nog maar uit video content bestaat.

Het is dan ook niet verrassend dat YouTube (inmiddels meer dan 4 miljard views per dag) momenteel de op één na populairste zoekmachine in de wereld is en de nummer 3 meest bezochte website (na Google en Facebook).

3. Hogere conversies dankzij video

Video is niet alleen eenvoudiger en sneller te consumeren het leidt ook tot een beter bereik en hogere conversies. Hieronder een aantal quotes die dit bevestigen:

Volgens Forbes consumeert 59% C-level management liever video dan tekst. 50% Van deze doelgroep zoekt naar meer informatie over een product of service na het bekijken van een video. 

Volgens Forrester verhoogt men het click-through ratio van een email met maar liefst 200-300% door video toe te voegen.

Unbounce rapporteert dat het embedden van video in een landingspagina de conversie tot 80% kan verhogen.

Volgens ComScore is 64% eerder geneigd een product online te kopen na het bekijken van een video.

Videomarketing is dus hot en biedt vele mogelijkheden voor ondernemers en professionals. De vraag is niet of, maar hoe je met videomarketing aan de slag gaat. Welke vorm en strategie past bij jouw bedrijf? Wat zijn de basisprincipes van een goede video? Waar moet je op letten en welke kanalen zet je in?

Ook aan de slag met videomarketing? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij denken graag met je mee!

Lees ook: In 4 stappen het ideale script voor een uitlegvideo

Meer zien?
storytelling